Uitvaart

Als een dierbare ons ontvalt is het belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen.

‘k Zie het als een bijzonder voorrecht om in deze moeilijke verdrietige dagen samen met u, met jou, de herdenkingsbijeenkomst vorm te geven. Hoe maken we de uitvaart zo persoonlijk mogelijk, in de sfeer van de overledene? Wanneer zou u er zelf goed op terugkijken?

Soms zijn er al wensen qua inbreng van familie, muziekkeuze of gebruik van symboliek. Zo niet? Dan kan ik desgewenst ideeën aanreiken.

Mag ik u helpen verwoorden, waar eigenlijk geen woorden voor zijn? De dag van de uitvaart breng ik dit ten gehore of desgewenst mag de familie dit zelf voordragen.

Lees hier de reviews.

Het is belangrijk dat u met een goed en warm gevoel terugkijkt op het afscheid.
Met respect en integriteit aansluiten bij uw wensen, is voor mij vanzelfsprekend.

Als spreker op uitvaarten werk ik met veel plezier en nauw samen met diverse uitvaart- en begrafenisondernemingen in het Vechtdal en omstreken (o.a. Nieuwleusen, Hasselt, Genemuiden etc.)

Niet loslaten,
maar anders leren vasthouden
                                        Prof. Dr. Manu Keirse

Specialisme
Naast de ‘gewone’ uitvaarten, mocht ik de afgelopen jaren veel betrokken zijn bij uitvaarten waarbij suïcide een rol speelt. Verder heb ik ervaring met vormgeving van een afscheidsdienst van mensen met een verstandelijke beperking.
Ook mocht ik betrokken zijn bij diverse thema-avonden rondom rouw en verlies of organiseerde deze zelf.

Ziekte
Bent u, ben jij, of er iemand in uw omging ernstig ziek?
Het is ook mogelijk bij leven wensen rondom het afscheidsmoment te bespreken en vast te leggen. U kunt mij bellen of bereiken via het contactformulier.

© Henk van der Stouw

Werkwijze

 • Een gesprek met de nabestaanden (1 ½ a 2 uur)
 • Zorgvuldig gekozen woorden worden verwerkt in een toespraak die de overledene rechtdoet.
 • Nakijken van de tekst door nabestaanden en overleg over wie wat doet op de dag van uitvaart.
  • Uw aanvraag zal meestal via de uitvaartleider gaan. U kunt zelf aangeven welke spreker u wenst bij de uitvaart. Regelt u alles zelf? Neem dan contact op via het contactformulier. Zo spoedig als mogelijk ontvangt u een reactie.

  Begeleiding Verlies en Rouw

  Het is normaal om verdriet te hebben als iemand waarvan je houdt er niet meer is. Maar soms kun je er in vastlopen (dat kan jaren later zijn) en is het prettig dat iemand even met je meedenkt. Samen kijken we naar de zogenaamde rouwtaken. Ook hoe u, niet uw dierbare kunt loslaten, maar anders kunt leren vasthouden. Balans vinden tussen herinneren én zelf weer doorkunnen.

  Gedicht

  Dit gedicht is gemaakt ter gelegenheid van de herdenkingsavond in Nieuwleusen, 8 febr. 2020.