Uitvaart

Als een dierbare ontvalt is het belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen.

‘k Zie het als een bijzonder voorrecht om in deze moeilijke verdrietige dagen samen met u, met jou, de herdenkingsbijeenkomst vorm te geven. Hoe maken we de uitvaart zo persoonlijk mogelijk, in de sfeer van uw/jouw overleden dierbare? Wanneer zou u er zelf goed op terugkijken?

Soms zijn er al wensen qua inbreng van familie (een gedicht/herinneringen), muziekkeuze of gebruik van symboliek. Zo niet? Dan kan ik desgewenst ideeën aanreiken.

Portretschilderen met woorden
Mag ik u helpen verwoorden, waar eigenlijk geen woorden voor zijn? Als het ware schilder ik met woorden een levensportret van uw dierbare.
Zo wordt degene getypeerd, zoals iedereen hem of haar herinnert, precies zoals hij/zij was. Op de dag van de uitvaart zal ik dit voordragen.

Lees hier de aanbevelingen.

Het is belangrijk dat u met een goed en warm gevoel terugkijkt op het afscheid.
Met respect en integriteit aansluiten bij uw wensen, is voor mij vanzelfsprekend.

Als spreker op uitvaarten werk ik met veel plezier en nauw samen met diverse uitvaart- en begrafenisondernemingen in het Vechtdal en omstreken (o.a. Nieuwleusen, Hasselt, Genemuiden, Steenwijk (etc.))

Niet loslaten,
maar anders leren vasthouden
                                        Prof. Dr. Manu Keirse

Specialisme
Naast de ‘gewone’ uitvaarten, was ik regelmatig betrokken bij uitvaarten waarbij suïcide een rol speelt. Verder heb ik ervaring met vormgeving van een afscheidsdienst van mensen met een verstandelijke beperking.
Ook mocht ik betrokken zijn bij diverse thema-avonden rondom rouw en verlies of organiseerde deze zelf.

Ziekte
Het kan zeer waardevol zijn om een afscheid bij leven te organiseren om het leven te vieren en bijeen te komen om met elkaar mooie herinneringen op te halen. Hoe?
Hier help ik u graag.

© Henk van der Stouw

Werkwijze

 • Een gesprek met de nabestaanden (1 ½ a 2 uur)
 • Zorgvuldig gekozen woorden worden verwerkt in een toespraak die de overledene rechtdoet.
 • Nakijken van de tekst door nabestaanden, waarna ik de tekst zal voordragen op de dag van de uitvaart.
  • Uw aanvraag zal meestal via de uitvaartleider gaan. U kunt zelf aangeven welke spreker u wenst bij de uitvaart. Regelt u alles zelf? Neem dan contact met mij op. Tel. 06 – 3080 4090

  Begeleiding Verlies en Rouw

  Het is normaal om verdriet te hebben als iemand waarvan je houdt er niet meer is. Maar soms kun je er in vastlopen (dat kan jaren later zijn) en is het prettig dat iemand even met je meedenkt. Samen kijken we naar de zogenaamde rouwtaken. Ook dat u niet uw dierbare hoeft los te laten, maar anders kunt leren vasthouden. Balans vinden tussen herinneren én zelf weer doorkunnen.

  Herdenkingsavond

  Wat heerlijk om een gelegenheid te creëren om samen geliefden te herdenken. Samen met u/jou als uitvaartleider kunnen we zo’n lichtjesavond, herinnerings- of herdenkingsavond prachtig vorm geven. Ik zie ernaar uit om deze samenwerking met jou aan te gaan en bruis van de ideeën! Laten we vrijblijvend een afspraak plannen om het hierover te hebben. Tel.: 06 – 3080 4090

  Gedicht

  Dit gedicht is gemaakt ter gelegenheid van de herdenkingsavond in Nieuwleusen, 8 febr. 2020.