Psychosociale hulpverlening

 Psychosociale hulpverlening

Vastlopen kan verschillende oorzaken hebben. Je ervaart stress, depressieve- en/of burnoutklachten. Misschien vind je het lastig om om te gaan met een diagnose zoals AD(H)D, Autisme of ben je hoogsensitief. Je loopt vast in een relatie of mis je een dierbare waardoor je het even niet trekt. Hoe verder?

Samen kijken we naar aangeleerde patronen en hoe je die kunt ombuigen. Jouw kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen worden inzichtelijk, waardoor je meer in je kracht komt te staan, om te groeien naar wie jij wilt zijn.

Lees hier de aanbevelingen.

Jouw hulpvraag is altijd het uitgangspunt. Aan de hand daarvan wordt ingezet wat passend en nodig is. Door te zien wie jij bent en wat je nodig hebt, kijkend vanuit een holistische mensvisie, bied ik maatwerk. Hoe meer zelfinzicht, hoe beter jij sturing aan je leven kunt geven, waardoor je weer verder kunt.

De gesprekken kunnen bij mij plaatsvinden, maar ook bij jou thuis of tijdens een wandeling in de frisse lucht. Net waar jouw behoefte ligt.
Klik hier door naar de contactgegevens.


Verlies- en rouwcoaching

Ben jij een dierbare verloren en loop je vast? Graag luister ik naar je verhaal en kan ondersteunen door middel van verlies en rouwbegeleiding om diegene waarvan je houdt ‘anders vast te houden’, waardoor jij verder kunt.

Lees hier de aanbevelingen.

Ook een scheiding, onvervuld verlangen of verlies van werk kan een (uitgesteld) rouwproces op gang brengen.
Klik hier door naar de contactgegevens.


Begeleiding (structureel)

Via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of PGB begeleid ik eveneens cliënten. Op dit moment ben ik gecontracteerd bij de gemeente Steenwijkerland. Maar woon je ergens anders in een straal van 35 km rond Nieuwleusen, laat het weten. Er zijn vaak mogelijkheden. Op alle levensgebieden bied ik ondersteuning. Zowel praktisch: zoals boodschappen doen, uitbreiden netwerk, bemiddelen tussen jou en instanties, maar ook psychosociale begeleiding. De gesprekken vinden altijd plaats in jouw eigen omgeving.

Om de kwaliteit te waarborgen ben ik aangesloten bij de beroepsvereninging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheid) en Registerplein, heb bijscholing en neem deel aan intervisie.

Pastorale zorg

Zingeving is ten diepste de vraag: Waar kom ik vandaan, wat doe ik hier en waar ga ik naar toe? Graag luister ik naar je levensverhaal, waarna we samen op zoek gaan naar het plan dat de HERE, onze Schepper voor jou persoonlijk heeft. Zelf kan ik aansluiten bij een Prot. Chr- en de evangelische geloofsbeleving, in de breedste zin van het woord, maar natuurlijk is iedereen welkom!

Werkwijze

(Psychosociale hulpverlening & verlies en rouw)
  • Intakegesprek
  • Aantal gesprekken naar behoefte (vaak 5-7 sessies met tussenevaluatie)
  • Eind-evaluatie

Vergoeding sessies

Psychosociale therapie wordt door een aantal zorgverzekeraars (deels) vergoed omdat Praktijk VeerKracht is aangesloten bij beroepsverenigingen (NFG en Registerplein).
De kosten kunnen worden opgevoerd als ‘bijzondere kosten’ bij de belastingdienst als je niet aanvullend bent verzekerd.

Klik hier om te zien of de gesprekken (deels) worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Investering:
Intakegesprek  (1 ½ uur) €87,00 euro incl. BTW
Vervolgsessies (1 uur) €87,00 euro incl. BTW

Als de kosten een probleem zijn, dan hoor ik dat graag, zodat we kunnen bespreken wat er eventueel mogelijk is.