Over mij

Na vooral thuis bij de kinderen te zijn geweest, en later een baan als receptionist bij de Isalaklinieken te hebben vervuld, heb ik het roer omgegooid. Het was en is mijn passie om naar levensverhalen te luisteren. Om mijn medemens met mijn levenservaring en expertise iets te mogen aanreiken om verder te kunnen. 

Na een jaar studie psychologie aan de Open Universiteit, studeerde ik in 2012 af als Maatschappelijk Werker aan de VIAA (HBO) te Zwolle, met pastoraal werk als specialisatie.

Brede ervaring heb ik mogen opdoen in een hospice en als gezinscoach bij het Leger des Heils. Toen mijn contract als woonbegeleider bij het Evangelisch begeleidingscentrum (EBC)) stopte, kreeg mijn wens om een eigen praktijk te starten alle ruimte.

Een van mijn opdrachtgevers was de VUmc (Vrije Universiteit medische faculteit LASA te Amsterdam), waar ik ouderen interviewde voor het onderzoek ‘gezond ouder worden’.

‘k Mag mezelf ervaringsdeskundige noemen in mantelzorg. Mijn man heeft bijna 7 jaar gedialyseerd. 

Momenteel ben ik o.a. werkzaam als ambulant begeleider, Maatschappelijk Werker (Psychosociale problematiek en Verlies en Rouw).

Verder mag ik spreken op uitvaarten en in kerken (diverse denominaties).

In mijn vrije tijd wandel en lees ik veel en schrijf ik columns en gedichten.

Hier kunt u een van mijn gedichten lezen genaamd “De kromme Drie-ling”.
Ik ben mede- columnist op de website Bijbelwijzer.nl.

Ook mocht ik betrokken zijn als co-auteur bij de boekpresentatie in 2015 van het boek ‘Overleven’ van Marijke Talen. Portretten en verhalen van Joodse overlevenden tijdens WOII (mensenleven.org).

boek-rabbijn_orig

(foto: Henk van der Stouw)