Over mij

Na vooral thuis bij de kinderen te zijn geweest, en later een baan als receptionist bij de Isalaklinieken te hebben vervuld, was het tijd voor verandering. Het was en is mijn passie om naar levensverhalen te luisteren. Om mijn medemens met mijn levenservaring en expertise iets te mogen aanreiken en ook iets van hen te mogen leren.

Na een jaar studie psychologie aan de Open Universiteit, studeerde ik in 2012 af als Maatschappelijk Werker aan de VIAA (HBO) te Zwolle, met pastoraal werk als specialisatie.

Brede ervaring deed ik op in een hospice en als gezinscoach bij het Leger des Heils. Toen mijn werk bij het Evangelisch Begeleidingscentrum (EBC) stopte, startte ik mijn eigen praktijk.

Een van mijn opdrachtgevers was de VUmc (Vrije Universiteit medische faculteit LASA te Amsterdam), waar ik ouderen interviewde voor het onderzoek ‘gezond ouder worden’.

‘k Mag mezelf ervaringsdeskundige noemen in mantelzorg. Mijn man heeft bijna 7 jaar gedialyseerd. Hij is na 20 jaar levensverlenging te hebben gekregen door een donornier, waar we dankbaar voor zijn, helaas overleden. 

Sinds een jaar of 10 ben ik werkzaam als (ambulant) begeleider en Maatschappelijk Werker (Psychosociale problematiek en Verlies en Rouw).

Verder spreek ik op uitvaarten en in kerken (diverse denominaties).

In mijn vrije tijd wandel en lees ik veel en schrijf ik columns en gedichten.

Ook mocht ik betrokken zijn als co-auteur bij de boekpresentatie in 2015 van het boek ‘Overleven’ van mijn zus Marijke Talen. Portretten en verhalen van Joodse overlevenden tijdens WOII.